Zvýšení hladiny v nátokové komoře po deštích

• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Honza a poslední změna proběhla před 3 roky a 11 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvek
    • #4600 Odpověď
      Honza
      Návštěvník

Dobrý den.
      Používám ČOV Topas zhruba třetím rokem a vždy po silnějším dešti resp. i po tání sněhu čelím zvýšené hladině v nátokové komoře s adekvátním hlášením chyby. Zatím jsem to vždy řešil pročištěním trubek a kalovým čerpadlem, kterým jsem vždy čističce poněkud „odlehčil“ (mám možnost tento kal částečně vyčerpat do neužitkové půdy). Nicméně, situace se opakuje a po posledním intenzívnějším pozorování jsem zjistil, že ČOV je pravděpodobně poškozena kolem nátokové roury a tudy viditelně proniká voda do komory.Toto nastává i při přečerpávaní vyčištěné vody do odtoku (?).V době posledních „suchých“ let se toto nedalo vypozorovat, nicméně v posledních dešťových dnech jsem si již moje podezření mohl více ověřit.
      Zajímá mě, v případě že se potvrdí poškození, zda-li je možná oprava (svaření) zevnitř bez nutnosti čističku odkopat a vytáhnout.
      Děkuji.

• #4602 Odpověď

Dobrý den.
      Žádné dešťové vody nemohou do čistírny přijít. Bylo by dobré vypozorovat, jestli skutečně došlo k netěsnosti místa napojení přítoku nebo jestli máte netěsnost přítokového potrubí a voda vám tak přichází trubkou do ČOV. Zjistěte si prosím typ a výrobní číslo Vaší ČOV a poté kontaktujte naše servisní oddělení (mob. 725 175 023), kde Vám poradí, jak to řešit.

• #4604 Odpověď
      Honza
      Návštěvník

Děkuji za reakci a radu.
      Čistírnu jsem nakonec částečně odkopal abych odkryl odtokovou i nátokovou trubku. Bohužel se potvrdilo, že „koleno“ na odtokové trubce sjelo níže spole s těžkou jílovitou zeminou a svar kolem nátokové trubky je narušený. Opravu se již snažím řešit s vaším zástupcem resp. firmou, která čistírny TOPAS instaluje a servisuje v oblasti Ostravska.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
Odpověď na: Zvýšení hladiny v nátokové komoře po deštích
Vaše informace: