Hladina vody v pískovém filtru

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Autor
    Příspěvek
    • #4588 Odpověď
      Jan Bůžek
      Návštěvník

Mám ČOV Topas 5 s pískovým filtrem. Zajímá mě jak vysoká má být hladina vody nad pískovým filtrem a zda má být hladina vody nad pískem trvale nebo jen v určité fázi čištění. Jedná se mi o to, že před servisní kontrolou hladina vody vystoupala v pískovém filtru až k plováčku. Nyní dosahuje výšky jen k přepadu do odčerpávající mamutky (a to jak kdy). Pak se odčerpá přes písek všechna voda do jímky na čistou vodu. Při servisu byly vyměněny membrány v dmychadlech, vyčištěny některé trysky, vyčištěny některé mamutky a plováček v pískovém filtru. Také by mě zajímalo kam se stahuje voda z aktivace a dosazováku. V případě složitější odpovědi mi prosím zašlete telefonický kontakt, kde by mi to vysvětlili. Děkuji

• #4598 Odpověď

Při průtočné fázi se PF naplní vodou, zvedne plováček a ten pustí vzduch na mamutku čisté vody z něj. Ta vodu odčerpá z mezidna. Při zpětné fázi se PF propírá a odtahuje se špinavá voda mamutkou do nátoku. Voda tedy kolísá… Ale během dne určitě hladina vystoupá nad vrstvu písku. Pokud Vám voda do pískového filtru nepřitéká, může to mít více příčin. Zkuste kontaktovat servisní oddělení na tel. 327 582 882.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
Odpověď na: Hladina vody v pískovém filtru
Vaše informace: